Parachute - Extra groot - Ø500 cm.

Rollover Mouse To Zoom

€ 79,99

Niet in voorraad

Parachute - Extra groot - Ø500 cm.

Parachutespelletjes zijn één van de beste manieren voor kinderen om een reeks vaardigheden te leren. Het grijpen versterkt de handen en verbetert de coördinatie door de bewegingen van het spel. Het is een geweldige manier om kinderen aan te moedigen samen te werken om een gemeenschappelijk doel te bereiken, terwijl ze plezier hebben in het toepassen van concepten, principes, strategieën en tactieken met betrekking tot beweging en prestaties.

Parachutespelen zijn ideaal voor speelgroepen, gymnastiekklassen voor kinderen en lessen lichamelijke opvoeding op school. Ze zijn ook een leuke aanvulling op verjaardagsfeestjes en zijn zelfs heel geschikt om het ijs te breken bij oudere kinderen.

Ze zullen zeker veel nieuwe manieren ontdekken om het te gebruiken terwijl ze de activiteiten uitproberen.

Zorg ervoor dat de vloer niet glad is en het gras niet nat is om vallen te voorkomen. Het terrein moet open zijn en vrij van obstakels. Iedereen moet om beurten spelen, opletten waar hij loopt, de instructies van de leraar/leider opvolgen en voorzichtig spelen.

Voordelen van parachutespel voor kinderen

 • Leert kinderen om aanwijzingen op te volgen
 • Moedigt samenwerking aan
 • Versterkt het nemen van beurten en delen
 • Werkt op de armen, schouders en torso
 • Bevordert communicatie en taalvaardigheden
 • Ontwikkelt een gevoel voor ritme Introduceert lichaamsbeweging als plezier

Voordelen van parachute spelen voor ouderen

 • Bevordert socialisatie
 • Biedt oefening voor de bovenste ledematen en de romp
 • Bevordert de bewegingsvrijheid en het reiken
 • Creëert een gevoel van saamhorigheid als ze anderen vinden die hun interesses delen
 • Oefent de geest door samen te werken en aanwijzingen op te volgen

Enkele van de activiteiten die u kunt doen zijn:

Paddenstoel Dit is een geweldige startactiviteit om iedereen te laten wennen aan het bewegen van de parachute en het samenwerken. Laat iedereen rond de parachute staan en een handvat vasthouden. Op drie tellen moet iedereen het handvat boven zijn hoofd houden. Als ze het naar de grond brengen, maakt het een paddestoelvorm. Laat ze de hendel weer omhoog brengen en laat hem dan snel achter hen op de grond zakken. Dit creëert een overkapping zodat ze binnen in de paddenstoel zitten.

Alle verandering Op zoek naar een ijsbreker? Gebruik dit spel als een "leer iedereen kennen" activiteit om gemeenschappelijke interesses te delen. Zorg ervoor dat iedereen één handvat vasthoudt met beide handen. Eén persoon roept informatie en dan tilt iedereen de parachute op. Als het op jou van toepassing is, ren je onder de parachute door om van plaats te wisselen met iemand anders voordat hij valt. Enkele voorbeelden zijn dingen als verjaardagsmaanden, favoriete kleuren of eten, of je een bepaalde kleur draagt, of je een broer of zus hebt of een huisdier, en of je graag een bepaalde activiteit doet.

Kat en muis Dit spel moedigt aan tot rollenspel en lichaamsbeweging. Herinner de deelnemers eraan om netjes te spelen. Kies één persoon als de "muis" en een andere als de "kat". Alle anderen moeten op de grond zitten en de parachute vasthouden. De muis kruipt onder de parachute en beweegt zich voort. Ondertussen kruipt de kat boven op de parachute op zoek naar de muis. De anderen wiebelen en zwaaien met de parachute om de muis te verbergen. Wissel van rol als de muis "gevangen" is en laat andere mensen aan de beurt komen.

Popcorn Pas dit spel aan om te spelen als een leuk spel voor het stimuleren van de grove motoriek voo peuters en senioren of speel het als een competitief spel voor oudere kinderen. Leg zachte ballen op de parachute. Iedereen moet staan en een handvat vasthouden. Schud de parachute en beweeg hem op en neer. De ballen zullen eruit zien als popcorn die knalt. Wedstrijd: plaats een even aantal ballen van twee kleuren op de parachute. Je kunt bijvoorbeeld tien zachte rode ballen en tien zachte blauwe ballen gebruiken. Verdeel de groep vervolgens in twee teams. Het rode team wil de parachute laten schudden terwijl de rode ballen eraan blijven en de blauwe ballen eraf knallen. Het blauwe team probeert het omgekeerde. Als alle gekleurde ballen van het ene team weg zijn, heeft het andere team gewonnen. Wissel om wie er in elk team zit en speel opnieuw.

Haaien en badmeesters Dit spel is actief en het best geschikt voor kinderen die aanwijzingen kunnen volgen. Herinner de "haaien" eraan voorzichtig te zijn en de andere kinderen eraan op hun hoofd te letten en niet te schoppen. Kies uw "haaien" en "strandwachten". Het aantal is afhankelijk van de grootte van de groep. Alle anderen moeten op de grond zitten met hun benen recht voor zich uit. Ze schudden met de parachute om oceaangolven te creëren. De kinderen kunnen ook "Reddingsboei red mij!" roepen als dat nodig is. De haaien gaan onder de parachute en trekken andere kinderen er onder. Als een kind onder de parachute terechtkomt, wordt het ook een haai. Ondertussen loopt de badmeester rond de parachute en kan iemand "redden" door hem eruit te trekken. Als de meeste kinderen nu "haai" zijn, wissel je de rollen om en begint het spel opnieuw.

Draaimolen Speel dit spel met groepen van alle leeftijden. Je kunt er muziek bij gebruiken voor extra plezier. Laat iedereen zich zijwaarts omdraaien en met de linkerhand een handvat vasthouden. Ze lopen rond in een cirkel om een "draaimolen" te maken. Verander het en laat ze huppelen, huppelen of marcheren in een cirkel. Als u muziek afspeelt, kunt u die op pauze zetten zodat de deelnemers van richting kunnen veranderen.

Kinderrijmpjes Koppel de parachute bewegingen aan kinderrijmpjes of kinderliedjes. Hier is een voorbeeld met "The Wheels on the Bus." De wielen van de bus gaan rond en rond (loop rond in een cirkel terwijl je de parachute vasthoudt) De deur van de bus gaat open en dicht (doe een paar stappen naar het midden en weer naar buiten) De toeter van de bus doet piep, piep, piep (spring drie keer op en neer, één keer bij elke piep) De ramen van de bus gaan open en dicht (til de parachute op boven het hoofd voor "open" en laat dan de parachute zakken tot de tenen bij "dicht") De ruitenwissers in de bus gaan zwiep, zwiep, zwiep (houd de parachute met 2 handen vast en beweeg de armen van links naar rechts) De baby's in de bus gaan waa, waa, waa (doen alsof ze hun ogen afvegen met de parachute als een tissue)

 • Extra groot: 5 m diameter
 • Extra informatie: Parachute - Extra groot - Ø500 cm.

  Artikelnummer 66122
  Merk BlinQ
  Leeftijd 6+
  Gratis verzending Nee