Villa Pardoes

Over Villa Pardoes

 

Kidkraft-Shop steunt Villa Pardoes, Steunt u mee?!

Villa Pardoes is een initiatief van Stichting Natuurpark De Efteling. Villa Pardoes is ondergebracht in een zelfstandige stichting en heeft het CBF-Keur voor goede doelen. Het idee voor Villa Pardoes is gebaseerd op het succesvolle concept van de organisatie "Give Kids The World" dat in de Verenigde Staten ernstig zieke kinderen een vakantie aanbiedt. In oktober 2000 is Villa Pardoes, als onafhankelijke goede doelenorganisatie, geopend. Intussen is jarenlang ervaring opgedaan, zowel in de gastenservice als in de fondsenwerving. De organisatie van Villa Pardoes wordt geleid door een algemeen directeur/bestuurder. Met daarboven een Raad van Toezicht. Deze controleert de gang van zaken bij Villa Pardoes, geeft adviezen en doet waar gewenst aanbevelingen.  

 

De Villa!

Villa Pardoes biedt kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar een gratis vakantieweek aan. De kinderen komen uit Nederland en Vlaanderen. Ouders, opa en oma, broertjes en zusjes (tot 6 personen) gaan natuurlijk mee, anders is het geen vakantie. Villa Pardoes is gericht op ontspanning, plezier maken en genieten voor het hele gezin. Even geen gedokterd, geen ziekenhuisbezoek; alleen maar lol maken in pretparken, zwembaden, musea, bioscopen en dierentuinen. Iedereen zet zijn deuren wijd open voor onze gasten.

 

Er even tussenuit

Villa Pardoes is een vrolijke, sprookjesachtige omgeving. Dat is de aard van het gebouw, maar ook de sfeer die deze vakantieweek heeft. De ambiance is helemaal afgestemd op kinderen. En, omdat er acht gezinnen zijn, ontstaan er vaak ook leuke contacten met andere gezinnen die in de Villa verblijven. Privacy vindt men in het eigen themahuisje.

 

Contact 

Villa Pardoes
Postbus 133
5170 AC Kaatsheuvel
Tel: 0416 – 387222
Fax: 0416 – 387220
E-mail: info@villapardoes.nl

 

Website: www.villapardoes.nl

 

 

Vrienden van Villa Pardoes

Villa Pardoes is een bijzonder doel dat alle aandacht, energie en ondersteuning kan gebruiken. Het is dan ook geweldig dat een groeiende groep bekende Nederlanders zijn of haar naam en inzet geeft aan Villa Pardoes. De Vriendenclub bestaat op dit moment uit de volgende mensen:

 

Nol Havens (klik op de link voor informatie over Nol Havens en Villa Pardoes)

Het idee was al snel om twaalf liedjes van VOF De Kunst te selecteren en op een speciale Villa Pardoes-CD uit te brengen. "Het is eigenlijk een soort verzamelaar. De liedjes die er op staan, zijn ook te vinden op eerdere CD's van onze theatervoorstellingen, maar dit is toch een speciale CD. Waarvan de opbrengst volledig ten gunste komt aan het goede doel." De CD ligt voor € 9,00 in de winkels waar ook de reguliere CD's van VOF De Kunst te verkrijgen zijn. En de samenwerking die daardoor ontstond leidde al snel tot meer. Zo heeft VOF De Kunst tijdens een Back to the 80's feest ten bate van Villa Pardoes speciaal voor deze gelegenheid én vooral ook ter ondersteuning van het goede doel voor het eerst sinds lange tijd live de internationale hits 'Suzanne' en 'Een kopje koffie' weer vertolkt. Een optreden dat garant stond voor een uitverkochte zaal.

 

Rene van de Kerkhof(klik op de link voor informatie over Rene van de Kerkhof en Villa Pardoes)

Ik kwam via de Nederlandse vestiging van de ijsleverancier Ben & Jerry's voor het eerst in contact met Villa Pardoes. Ik raakte zo onder de indruk dat ik onmiddellijk besloot me in te zetten voor de bekendheid van Villa Pardoes en zo bedrijven, serviceclubs en particuliere donateurs over de streep te trekken dit initiatief te steunen. Villa Pardoes helpt namelijk daadwerkelijk kinderen met een levensbedreigende ziekte. Ze worden ontvangen door enthousiaste mensen die deze kinderen en hun familie echt de week van hun leven geven."

 

Mariska van Kolck (klik op de link voor informatie over Mariska van Kolck en Villa Pardoes)

"Mijn kinderen zijn gezond. Dus ik kan me nauwelijks indenken wat het betekent als je kind ziek is. Welke consequenties het heeft voor het kind, voor ouders, broertjes en zusjes. En het feit dat juist ook de broertjes en zusjes van het zieke kind aandacht krijgen bij Villa Pardoes, waardeer ik enorm."

 

Rafaël van der Vaart (klik op de link voor een foto van Rafael)

Ieder van hen draagt op eigen wijze bij aan het plezier van onze gasten. Maar alleen al het feit dat zij hun naam verbinden aan Villa Pardoes doet veel goed en bezorgt ons heel veel belangrijke publiciteit en bekendheid.